Artikler og Forskning om Gongbad

”Gong and Its Therapeutic Meaning”, et slovensk studie fra University of Maribor, fra 2016 viser, at samtlige af studiets 129 deltagere definerer effekten af gongens lydvibrationer som healende og afslappende. De vidnede også om indre fred, bedre fysisk og psykisk velbefindende, et nyt gå-på mod i forhold til arbejdsopgaver samt en lyst til øget personlig udvikling.

Uddrag fra konklusion

”Undersøgelsen af lydbadets virkning på brugere, udført i Slovenien i 2015, vidner om positive virkninger på individets psykofysiske velbefindende. Alle respondenter var enige om, at lydbadene frembringer afslapning og/eller helbredelse for dem, og alle ville anbefale disse lydbegivenheder til andre. Tre respondenter tilføjede endda, at lydbadet havde ført dem til fuldstændig bedring”.
Albinca Pesek & Tomaz Bratina, 2016.

Link til PDF artikel >>

Sara Emilione – “Lady Gong”

Stockholm – www.emilionie.se

Du går fra en vågen tilstand (beta) til afslapning (alfa), drømmende tilstand (theta) og kan opleve perioder med dyb restitution (delta), hvor du helt slipper oplevelsen af tid.

Under REM-søvn (drømmesøvn) dominerer deltabølgerne, og vi restituerer på en måde, der er mere effektiv end i andre søvnfaser. Kroppen får en chance for reparation, vækst og hormonel balance.

Deltabølgerne er aktive selv under perioder med dyb meditation, og de langsomme hjernebølger sætter dig i en tilstand, der fremmer helbredelse, smertelindring, kortisol-reduktion og giver dig adgang til det ubevidste.

Deltagere har fortalt, hvordan gamle minder vækkes til live under et gongbad, og at de sover enormt dybt og længe efter et gongbad. Vibrationerne får hjernebølgerne, hjerteslagene og åndedrætsfrekvensen til at sænke sig, og frigiver melatonin, endorfiner og dopamin”.

 

Peter Hess terapeutiske metode

”Mange studier har vist positive resultater inden for heling med lyd. Peter Hess’ systematiske studie var det første i Vesten til at præsentere resultaterne af videnskabelig forskning om terapeutisk arbejde med Himalaya-sangskåle.

I 2002 blev en pilotundersøgelse offentliggjort, som forklarede effekten af lyd på 266 terapeuter, der tilbyder afslapning og heling med lyd.

Resultaterne vidnede om, at Peter Hess’ terapeutiske metode ikke kun var nyttig til afslapning, men også til at overvinde stress, hvilket f.eks. kunne resultere i hovedpine, smerter i ryggen og skuldrene, søvnløshed og indre uro.

At spille på Himalaya-sangskåle, gonger og andre musikinstrumenter, som kan gøres individuelt eller sammen, viste sig at være succesfuldt i arbejdet med personer med særlige behov, efter rehabilitering efter en blodprop, bilulykker og andre katastrofer.

Studierne vidnede også om positive virkninger på neurologiske lidelser, regulering af hjertefrekvensens variabilitet, kognitive processer med at huske og fremme kreativitet”.

Link til PDF artikel >>